Commissie Samenleving - 9 februari 2023

Gisteren stelde Noha Lammerts van Bueren kritische vragen aan de wethouder over de ruim 1,1 miljoen euro extra die nodig is om de nieuwbouw van het zwembad te realiseren, bovenop de 9 ton die al eerder extra besteed is.

Gisteren stelde Noha Lammerts van Bueren kritische vragen aan de wethouder over de ruim 1,1 miljoen euro extra die nodig is om de nieuwbouw van het zwembad te realiseren, bovenop de 9 ton die al eerder extra besteed is. Geld waar we graag andere nuttige zaken mee gerealiseerd hadden. De wethouder leek niet ontevreden over de hoogte van de budgetoverschrijding; wij vinden het bizar om zoveel geld met het badwater weg te gooien. We verwachten dan ook dat het college zich openstelt om hiervan te leren voor toekomstige projecten, bijvoorbeeld door na oplevering met Nunspeet in gesprek te gaan om werkwijzen rond de bouw van de zwembaden te vergelijken.

Ook bij het daarop volgende agendapunt was Wessel Petersen kritisch op de financiƫn. Hier ging het om de verhoging van de inkomensgrens voor de energietoeslag. Een motie die onlangs door de gehele raad werd aangenomen regelt dat meer mensen voor de toeslag in aanmerking komen, een goede zaak vindt ook de VVD! Pijnlijk vinden we het wel dat er ruim een ton nodig is om deze regeling uit te voeren. Geld dat we liever ten goede laten komen aan onze inwoners.

Tot slot werd er gepresenteerd en verteld over het Odensehuis, waar mensen met dementie terecht kunnen, met of zonder hun begeleider, en waar eigen regie zo veel mogelijk centraal staat. We waren onder de indruk de mooie verhalen die we hoorden, zeker ook van een mantelzorger die over haar ervaringen vertelde. Een interessante avond!