Iris Haklander

Ik ben geboren en opgegroeid in Harderwijk en woon er met veel plezier. Ondanks dat mijn studie ergens anders is, voel ik me meer op mijn plek in Harderwijk. Harderwijk heeft veel te bieden en de locatie is geweldig: aan de rand van het bos en pal naast het Wolderwijd.

Als student wil ik me natuurlijk graag inzetten voor een intercitystop in Harderwijk. Zodat Harderwijk sneller bereikbaar kan zijn en aantrekkelijk voor toeristen. Dit is dan weer goed voor de bedrijven en geeft een positieve impuls aan de lokale economie.

 Maar natuurlijk ook voor meer betaalbare woonruimte.  Als starter is het soms lastig om een plekje voor jezelf te vinden, ik wil natuurlijk ook graag in Harderwijk blijven wonen en daarom vind ik het goed dat de VVD zich inzet voor meer betaalbare woonruimte.

In de zomer 2016, ben ik in contact geraakt met de politiek doordat ik met wethouder Christianne van der Wal in gesprek raakte. Hierdoor werd ik enthousiast en begon ik me te verdiepen in de politiek. Tot aan dat moment was het niet bij me opgekomen om iets op politiek vlak te doen. Ik ging na wat de standpunten waren van de verschillende politieke partijen en zocht uit waar ik zelf in politiek opzicht stond. Hierdoor kwam ik erachter dat ik een echte liberaal ben omdat ik ervan uit ga dat iedereen uniek is en dat iedereen het recht heeft op dezelfde kansen.
Hierdoor ben ik mee gaan lopen in de fractie van de VVD dit doe ik nu al bijna 2 jaar daarnaast help ik graag mee aan de campagne. Als fractie ondersteuner ga ik graag op werkbezoek.

Ik luister graag waar zij tegenaan lopen of wat ze anders zouden willen. Juist omdat we een volkspartij zijn vind ik het belangrijk om dichtbij onze inwoners te staan en te weten wat er speelt, zodat we in de fractie kunnen nagaan wat onze mogelijkheden zijn om hun belangen te behartigen.

Nadat ik was afgestudeerd als Opticien Manager ben ik aan een nieuwe studie begonnen. Ik ben nu bezig met mijn tweede jaar van SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening), daar ligt echt mijn passie.

Het verbreedt mijn horizon om te zien hoe politiek beslissingen worden genomen, natuurlijk helemaal op het gebied van zorg en welzijn.

Naast mijn studie en werk in de opticien ben ik tevens actief als vrijwilliger bij verscheidene vrijwilligersorganisaties in Harderwijk. Ik zet me graag in voor de Harderwijkse samenleving.

 Tijdens mijn opleiding mocht ik bij verscheidene zorginstellingen een kijkje nemen. Hierdoor kwam ik erachter dat zorg zeker een vangnet moet zijn en dat dit belangrijk is dat we hier aandacht aanbesteden tenslotte heeft iedereen recht op goede zorg. Maar ook dat je uit moet gaan van de kracht van ieder individu en dat ieder het liefst zijn regie over hun eigen leven in handen moet houden. Aangezien ik graag van het positieve uitga en dat iedereen over talenten en mogelijkheden beschikt, en dat zonde zal zijn dat niet te benutten. Dit is onder andere wat me geweldig aanspreek bij de VVD: uitgaan van de eigen kracht van ieder individu.

 In mijn vrije tijd loop ik graag hard en doe ik zomers veel aan watersport, ook draag ik graag een steentje bij aan de horeca in Harderwijk en ben ik actief als vrijwilliger bij lokale evenementen. Dit doe ik met veel plezier en hierdoor kom ik met veel mensen in contact waardoor ik tussen de mensen sta, dat maakt dat ik veel input krijg die ik meeneem naar ons mooiste gebouw van Harderwijk, Het huis van de stad!