Gonny Otter

Opgegroeid in een ondernemersgezin, dat drukt een stempel op een positieve manier. Mijn vader was politiek zeer bewust en interesse in de politiek is mij met de paplepel ingegoten.
Omdat ik weinig belangstelling had om de zaak van mijn vader over te nemen, heb ik mijn hart gevolgd. Als kleuterleidster ben ik op een school in Hardenberg begonnen, daarna maakte ik de overstap naar het speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen in Harderwijk. In totaal heb ik 42 jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als IB’er (intern begeleider). Iedere leerling heeft talenten en iedere leerling heeft recht op de best mogelijke kansen om zich te ontwikkelen. Door nauw betrokken te zijn bij vernieuwingen binnen het onderwijs heb ik me daar altijd met hart en ziel voor ingezet, vanuit mijn levensmotto: verandering, verantwoordelijkheid en verbondenheid.

 

In 1983 werd ik lid van de VVD. In de eerste 10 jaar van mijn lidmaatschap bestond mijn activiteit uit het bezoeken van ledenvergaderingen. In 1993 werd ik gevraagd voor een bestuursfunctie. Vervolgens ging het snel: in 1994 werd ik schaduwfractielid en van 1998-2010 was ik raadslid voor de VVD in Harderwijk - Hierden. In die periode vervulde ik tevens 3 jaar de rol van fractievoorzitter. Daarnaast heb ik enkele jaren in de partijraad van Gelderland gezeten.

 

Voor mij was het mooiste: de volks vertegenwoordigende rol, contact met mensen die graag iets voor elkaar willen krijgen in Harderwijk, op basis van wat realistisch en haalbaar is. Het was een constante uitdaging om, samen met fractiegenoten, Harderwijk beter, mooier, gezelliger… en natuurlijk liberaler te maken.
In 2010 vond ik het tijd om het stokje over te dragen, ik had mijn punten wel binnen. Er waren goede, nieuwe mensen in de fractie gekomen, er was een positieve verandering in mijn privé leven, kortom, een combinatie van factoren leidde ertoe dat ik een keuze moest maken.

 

Het bloed kroop waar het niet gaan kon: voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en 2018 werd ik gevraagd om zitting te nemen in de kandidaatstellingscommissie. Dit is fantastisch. Iedere kandidaat presenteert zich op zijn eigen wijze. Ons team is op elkaar ingespeeld, we weten wat we willen en wat nodig is voor de VVD Harderwijk-Hierden. Sinds 2016 heeft de VVD een netwerkstructuur, waarin Harderwijk tot het netwerk Noordwest Veluwe behoort, samen met Ermelo, Putten en Nunspeet. Mijn voornaamste taken zijn: opleiding en talentmanagement. De start was pittig, er moest veel geregeld worden, zoals kader stellende afspraken, procedures en randvoorwaarden. Nu is het aardig op orde en de activiteiten en opleidingen zijn gestart.

 

In het VVD-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 staan veel goede punten en daarom vind ik het lastig om te bepalen welke voor mij het allermooiste zijn. Het ontwikkelen van het eendengebied aan de Parallelweg tot Tiny Houses spreekt me om twee redenen enorm aan: 1) het is goed dat er op deze locatie iets moois wordt neergezet en 2) het woonconcept Tiny Houses vind ik heel interessant, omdat dit voor Harderwijk en Hierden echt vernieuwend is en omdat ik denk dat er behoefte aan is.

 

In het verlengde daarvan ligt ruimte om verschillende woonvormen te combineren, zoals kangoeroewoningen. En dat er eindelijk weer een stadscamping aan het water komt met plaatsen voor campers is natuurlijk geweldig met oog op het toerisme. Toeristen zijn en blijven immers een belangrijke bron van inkomsten. 

 


Sinds ik gestopt ben in het onderwijs en mij teruggetrokken heb uit de politiek is er geen tijd om mij te vervelen. In de eerste jaren kwam mantelzorgen op mijn pad, de werkzaamheden voor het netwerk houden mij aardig van de straat en ik noem mezelf weleens de uitvoerder van de hobby’s van mijn man. Hij heeft een moestuin, daar is hij heel druk mee en ik ben druk met de producten die zijn moestuin voortbrengt en sta graag in de keuken. Voor ons is het belangrijkste, samenzijn, contact en genieten van mooie momenten met familie en vrienden. We fotograferen ook allebei graag, maar het verwerken van alle foto’s in mooie fotoboeken… daar loop ik een paar jaar mee achter, maar ik geloof dat dat voor veel mensen vrij herkenbaar is?