VEILIGHEID EN OVERLAST

De VVD wil dat iedereen in Harderwijk en Hierden zich veilig voelt, of dat nu in je eigen straat is, op het fietspad op weg naar huis of tijdens het uitgaan. We zetten ons zeer actief in om overlast tegen te gaan. Het sluiten van de coffeeshop is ons een doorn in het oog, omdat dit hand in hand gaat met een toename van drugsoverlast op straat. Daarom volgen we de ontwikkeling op het gebied van (straat)dealen op de voet. De VVD heeft ervoor gezorgd dat er een evaluatie komt van het nieuwe drugsbeleid, deze staat voor 2019 op de agenda van de gemeente.

Politie, hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten horen ongestoord hun werk kunnen doen. Als zij bedreigd of aangevallen worden is dit voor ons onacceptabel. Oftewel: handen af van onze hulpverleners en politiemensen. 


Er vinden momenteel veel auto-inbraken plaats, bijvoorbeeld in de wijk Drielanden. Dit heeft een flinke impact op het veiligheidsgevoel van inwoners. De VVD wil hier snel een einde aan maken en oefent druk uit om extra geld en middelen in te zetten zodat de criminelen die hiervoor verantwoordelijk zijn opgespoord worden. 

 

In onze gemeente liggen veel fietspaden. Voor de VVD is het van het grootste belang dat deze goed worden verlicht, om daarmee de kans op crimineel gedrag te verkleinen. Want onze inwoners voelen zich uiteindelijk het veiligste, als ze niet stil hoeven te staan bij hun veiligheid.