Noha Lammerts van Bueren

Enkele maanden geleden ben ik via een oproep van Christianne van der Wal bij de VVD Harderwijk-Hierden terecht gekomen. Ik volgde haar al enige tijd met interesse en stuurde haar in reactie op een vlog een e-mail, waarop ze mij uitnodigde voor een kennismakingsgesprek. (lokale) Politiek heeft al mijn interesse zo lang ik me kan herinneren en tijdens ons gesprek (en het daarop volgende gesprek met de Peter de Groot, fractievoorzitter) is mijn enthousiasme om hier concreet mee aan de slag te gaan gegroeid. Sindsdien draai ik met veel plezier mee binnen de fractie. Ik vind het leuk om over concrete onderwerpen die in onze leefomgeving spelen mee te mogen denken. Wat me hierin fascineert zijn de verschillende stijlen die mensen hebben om hun doel te bereiken.  

Het reilen en zeilen van gemeentepolitiek is voor mij grotendeels nieuw, dus er valt veel te leren. Wel zie ik hierin veel overeenkomsten met politiek binnen bedrijven, waar ik meer ervaring mee heb. De fractie ervaar ik als een gevarieerde, open groep mensen die dezelfde passie delen.

Ik kom uit een familie van hardwerkende, zelfstandige vrouwen. Mijn oma was een van de eerste vrouwen in haar omgeving de persé naar de MULO wilde in plaats van in huis te gaan werken. Daar is ze tot haar pensioen blij mee geweest. Ik heb een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Mijn moeder was jong toen ze mij kreeg en heeft me grotendeels alleen opgevoed en intussen aan haar carrière gewerkt. Dit heeft ons gezin veel vrijheid gegeven en ik haal er nu ik zelf moeder ben inspiratie uit. Overigens realiseer ik me dat voor verschillende mensen, verschillende dingen passen. Het is aan jezelf om daarin een modus te vinden die werkt. 

Het belangrijkste punt uit het VVD-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen is voor mij een veilige leefomgeving: dat voet- en fietspaden goed verlicht zijn, dat kinderen veilig naar school kunnen, dat ouderen veilig de straat op kunnen, dat er weinig inbraken zijn. Veiligheid is de basis. Als dat er niet is, blokkeert dat veel andere dingen. 

Ik ben geboren en getogen in Nunspeet en heb mijn studententijd doorgebracht in Utrecht. Op een gegeven moment zochten mijn man en ik een plaats om ons te vestigen, liefst dichter bij ons werk in Utrecht en Amersfoort. Maar heel veel dichter bij zijn we niet gekomen, want we vielen als een blok voor een vissershuisje in de binnenstad van Harderwijk. In mijn beleving heeft Harderwijk alles: een mooi oud centrum met geweldige restaurants, bos en niet te vergeten water (we houden allebei van windsurfen en daarvoor is er geen betere locatie dan de Randmeren). Bovendien is Harderwijk een echte stad, maar niet zo groot dat het onpersoonlijk wordt. Intussen zijn we verhuisd naar de wijk Drielanden en ook hier is het heerlijk wonen. 

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als HR-adviseur en ik heb bij een aantal grote bedrijven gewerkt. Sinds ongeveer drie jaar werk ik als zelfstandig HR-adviseur, dat leek me een mooie uitdaging en bovendien beter te combineren met mijn gezin. En dat blijkt ook zo te zijn, ik vind het geweldig om veel verschillende bedrijven in de omgeving te leren kennen en tegelijkertijd de ruimte te hebben om er te zijn als mijn kinderen uit school komen. 

Tussen alle bedrijven door ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en als het een beetje waait gaan mijn man en ik windsurfen. Daarnaast ben ik graag bij vriendinnen. We kennen elkaar al lang en hebben veel tradities, van samen Sinterklaas vieren, tot concerten bezoeken of gewoon lekker bijpraten met een wijntje erbij.

De komende tijd zie ik ernaar uit om veel te gaan leren binnen de VVD Harderwijk-Hierden en het geleerde, samen met mijn ervaring, om te zetten in nuttige bijdragen.