WISSELING FRACTIEVOORZITTERSCHAP VVD HARDERWIJK-HIERDEN

Bert van Bijsteren, fractievoorzitter van de VVD Harderwijk-Hierden, heeft vandaag het stokje overgedragen aan zijn partijgenoot Peter de Groot. Peter is vandaag begonnen als fractievoorzitter. Bert blijft actief binnen de partij en neemt de rol van vicefractievoorzitter van Peter over.

© Buro Appels & Peren

Bert is naast voorzitter van de raadscommissie Samenleving, ook actief als commissielid voor de VVD Statenfractie van de Provincie Gelderland. “Met ruim 11 jaar politieke ervaring in Harderwijk is het mooi om de stad nu in Arnhem op de kaart te mogen zetten en daarnaast om in een breder veld een actieve bijdrage te mogen leveren.


Als fractievoorzitter heb ik mooie momenten meegemaakt, zoals het voorrecht om deelgenoot te mogen zijn bij de selectie van de nieuwe burgemeester. Het fractievoorzitterschap kost naast het normale raadswerk veel extra tijd, dat mag na 9 jaar fractievoorzitter wel wat minder. Hoewel, met de politieke activiteiten in de provincie en binnenkort als afgevaardigde van de ledenraad van de ANBO, is er alweer voor invulling gezorgd. Als raadslid blijf ik mijn kennis en ervaring overdragen aan de fractie en kan ik me nu meer storten op inhoudelijke onderwerpen zoals ouderen, binnenstad en sport, onderwerpen die mij aan het hart gaan.”

 

Peter de Groot 

Peter de Groot, sinds 2008 actief voor de partij, is trots om Bert als fractievoorzitter te mogen opvolgen. “Ik heb de afgelopen jaren intensief met hem samengewerkt om de kneepjes van het vak te leren en ben blij dat Bert, met al zijn ervaring, behouden blijft voor onze fractie.

 

Ik zie het als mijn taak om de fractie door te bouwen naar de verkiezingen zodat we gereed zijn voor de volgende vier jaar. Als liberale fractie blijven we in gesprek met onze burgers en ondernemers, we weten wat er speelt in de stad en nemen dit mee in ons raadswerk.”

Peter is als raadslid altijd op zoek wat er leeft in de stad: Tijdens onze regelmatige rondjes door de stad, hoorden we dat bewoners niet begrijpen waarom de zondagsopenstelling zo lang op zich laat wachten. Dat is namelijk niet van deze tijd en daar word ik door gedreven. Harderwijk een stukje beter en veiliger maken, en als volkspartij echt iets toevoegen aan onze stad.”