Groen licht voor Stad als Podium met Theaterzaal op vertrouwde locatie

De VVD is voor een breed cultureel aanbod voor jong en oud, vernieuwend en traditioneel, binnen en buiten. Dit culturele aanbod zal in de toekomst worden geprogrammeerd door de SAP connectie met als binnen podium het vertrouwde theater aan de Stationslaan. Met dit afgelopen donderdag door de gemeenteraad genomen besluit komt een einde aan de jarenlange discussie rondom dit onderwerp. De VVD is blij dat er nu duidelijkheid is. De SAP connectie kan aan de slag met de concrete invulling van hun plannen. Wij kijken uit naar de vernieuwende programmering die de SAP connectie gaat neerzetten. Afgelopen weekend hebben we wederom kunnen genieten van het blije bietjes festival, laat dat een voorbode zijn voor al het moois dat gaat komen!

Het plan van het college om een theaterzaal in de oude bibliotheek te realiseren heeft het niet gehaald, alhoewel ook voor de VVD een interessante locatie was het financieel niet haalbaar. Ook de plannen van de oppositie waarin er meer dan 1 miljoen jaarlijks naar cultuur zou gaan waren voor de VVD niet acceptabel. Het is goed dat we als gemeente culturele instellingen ondersteunen maar wel binnen de financiƫle afspraken die we met elkaar gemaakt hebben.

Er zal de komende tijd een hoop moeten gebeuren. De SAP connectie gaat haar plannen concretiseren, de gemeente moet samen met het CCNV en de SAP connectie een plan maken voor verbouwing van het theater aan de stationslaan en ondertussen lopen alle culturele activiteiten natuurlijk gewoon door. Wij blijven het in ieder geval scherp in de gaten houden!