Fractiewisseling: Bert van Bijsteren door naar Provinciale Staten en Iris Haklander geïnstalleerd als raadslid.

Afgelopen donderdag was het dan zover. Tijdens de raadsvergadering van 12 juli heeft de Fractie van VVD Harderwijk-Hierden afscheid genomen van raadslid Bert van Bijsteren. Na 12 jaar onderdeel te zijn geweest van de gemeenteraad in Harderwijk vertrekt Bert nu naar de Provinciale Staten om daar als Statenlid voor de VVD aan de slag te gaan. Als dank voor al zijn inzet in Harderwijk is Bert tijdens de raadsvergadering Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de 12 jaar dat Bert onderdeel is geweest van de lokale fractie was hij onder andere fractievoorzitter en lid of voorzitter van de verschillende commissies binnen de raad. We zullen Bert binnen de fractie herinneren als iemand die veel in contact stond met de omgeving, kritisch is en
verantwoordelijkheid draagt en hard heeft gewerkt om resultaten te realiseren. Veiligheid en eenzaamheidsbestrijding onder ouderen zijn hier slechts voorbeelden van. Bovenal is Bert een mooi mens en een hele fijne collega geweest om mee samen te werken. Als fractie wensen wij hem heel veel succes binnen de Provinciale Staten en danken hem voor al zijn inzet binnen en buiten de fractie. We zijn er van overtuigd dat hij zijn nieuwe rol met veel succes zal gaan vervullen.


In de plaats daarvan is de VVD fractie blij te kunnen melden dat Iris Haklander de vrijgekomen plek zal gaan vervullen. Iris is 23 jaar, geboren in Harderwijk, studeert SPH en is afgestudeerd opticien. Samen met collega raadslid Maarten van Panhuis zal zij plaatsnemen in de Commissie Samenleving. Wij zijn blij dat Iris ons team komt versterken om zo de komende raadsperiode aan de slag te kunnen om Harderwijk en Hierden nog een stukje mooier te maken dan het nu al is.