De eerste kinderburgermeester en kinderwethouder van Harderwijk is gekozen

Gemeente Harderwijk is op zoek gegaan naar een kinderburgermeester en een kinderwethouder. Op vrijdagmiddag 12 juli is het eerste kindercollege van Harderwijk bekend gemaakt. De vakjury koos vanmiddag voor Isabelle Hoeve als kinderburgemeester van Harderwijk. Als kinderwethouder werd Nino Petersen gekozen. 

Veertien kinderen hebben zich opgegeven voor het eerste kindercollege van Harderwijk. Elke kandidaat heeft een kort filmpje gemaakt, daarin vertelden de kinderen waarom zij geschikt zijn voor de rol van kinderburgermeester of kinderwethouder. Vervolgens kregen ze een minuut de tijd om zichzelf te presenteren aan de vakjury. Deze vakjury bestonduit twee raadsleden (Iris Haklander, Ida Stoevelaar)de burgemeester, wethouder, een directeur van basisscholen en een betrokken leerling. 

 

In oktober worden Isabelle Hoeve en Nino Petersen beëdigd. Zij vormen een jaar lang het kindercollege. Het kindercollege gaat de huidige burgemeester en wethouder helpen bij kinderevenementen. Ook gaan zij kinderen betrekken bij het werk van de gemeente. Het kindercollege is het aanspreekpunt voor andere kinderen die ideeën of wensen hebben voor de gemeente. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk maken.

 

Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel en in het kader van burgerparticipatie werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden. Harderwijk zijn wij samen.