Menno Doppenberg benoemd tot lijsttrekker VVD Harderwijk- Hierden. Bert van Bijsteren benoemd tot lijstduwer.

Tijdens de ledenvergadering van de VVD Harderwijk Hierden op dinsdag 8 juni hebben de leden unaniem gekozen voor Menno Doppenberg als nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Tevens is Menno hiermee de beoogd wethouders kandidaat. Huidig wethouder Bert van Bijsteren zal de eervolle plek van lijstduwer innemen. Bert heeft afgelopen 14 jaar ontzettend veel betekend voor niet alleen de VVD, maar ook binnen Harderwijk en Hierden. Na het vertrek van Christianne van der Wal heeft Bert in zijn rol als Wethouder doorgepakt op het Waterfront, Harderweide en verduurzamen. Die periode is nog niet voorbij, en Bert zal ook komende tijd zich nog hard blijven maken voor de lopende dossiers. Hieronder de persoonlijke reactie van Menno op de benoeming:

‘Als eerst wil ik zeggen dat ik het ontzettend eervol vind dat ik in de stad waarin ik met zoveel plezier woon, en waar ik zo trots op ben, nu als lijsttrekker de VVD mag vertegenwoordigen. Al sinds 2014 ben ik in het stadhuis te vinden als gemeenteraadslid. Met veel plezier ben ik afgelopen jaren al de verbindende schakel tussen inwoner en het stadhuis. Zelf woon ik in de binnenstad, ben ik (bijna) 30 jaar oud en werk voor de gemeente Zaanstad als Strategisch Accountmanager, waar ik mij bezig houd met de ontwikkelingen en transformaties van bedrijventerreinen rondom het Noordzeekanaalgebied. Zodra corona voorbij is gaan we als vanouds met de VVD fractie weer langs te deuren om te horen wat er speelt, en persoonlijk met elkaar in gesprek te zijn.

Als kiezer mag u van de VVD verwachten dat we die gedegen stabiele partij zijn en blijven, maar met frisse en vernieuwende ideeën richting de toekomst, en goede oplossingen. Dat ik als relatief jonge lijsttrekker ben benoemd, zie ik dan ook echt als een kans. Of die ideeën nu gaan over een speeltuin in de buurt, of grotere onderwerpen als het stimuleren van werkgelegenheid. Op dit moment zijn we al met inwoners, ondernemers en verenigingen in gesprek om input op te halen voor het verkiezingsprogramma. Afgelopen jaren heb ik mij hard gemaakt op onder andere het woondossier, met concrete oplossingen tegen de woningnood zoals flexibele woningbouw en woningen tot 150.000,- euro op te nemen in de woonvisie. Maar ook andere thema’s zoals bereikbare en gezonde bedrijventerreinen, kansengelijkheid en een gastvrije stad zijn voor iedereen. Het regenboogzebrapad is hiervan het symbool geworden. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of van wie je houdt, in Harderwijk mag je zijn wie je wil zijn.

 Wat zie ik veel positieve kansen, maar ook enkele uitdagingen, voor Harderwijk en Hierden. Het is belangrijk om een antwoord te hebben op de vragen van de toekomst; Hoe gaan we onze inwoners in de toekomst huisvesten, en waar gaan zij werken? Wat zijn toekomstbestendige banen, en hoe gaan we verduurzamen? Harderwijk heeft veel te bieden: Bos, water, een historische binnenstad met ruimte voor evenementen en cultuur, en zoveel meer. Als VVD blijven we op zoek naar hoe we deze punten kunnen versterken. Daarbij wel in het achterhoofd het historische karakter van Harderwijk en Hierden te behouden. Ik ben niet zo van de verkiezingsbeloftes, maar ik kan u wel beloven dat ik mij blijf inzetten om de oplossingen en ideeën die wij als VVD hiervoor hebben, en ook terug zullen komen in het verkiezingsprogramma, om te zetten in daadwerkelijke acties.’