VVD Harderwijk-Hierden stelt kandidatenlijst GR2022 vast met mix van nieuw talent en ervaring

Tijdens de ledenvergadering van de VVD Harderwijk-Hierden op 23 november is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Fractievoorzitter Menno Doppenberg, die afgelopen mei is benoemd tot lijsttrekker, is trots op de vastgestelde lijst ‘Het is een mix van nieuw talent en ervaring. Waar ik vooral trots op ben is dat we zonder hier specifiek op geselecteerd te hebben zoveel diversiteit op de kieslijst hebben. Voor de VVD doet iedereen mee, en het is wel ontzettend mooi dat we kandidaten hebben waarin zoveel mogelijk Harderwijkers en Hierdenaren zich kunnen herkennen’.

De lijst is als volgt vastgesteld: 1) Menno Doppenberg, In mei verkozen tot lijsttrekker en wethouderskandidaat. Woont in de binnenstad en werkt voor Economische Zaken binnen de gemeente Zaanstad. Sinds 2014 gemeenteraadslid en actief op de thema’s wonen en ruimtelijke ordening; Op nummer 2) Noha Lammerts van Bueren: Woont in Drielanden, en werkt als Zelfstandig HR advsieur. Sinds 2018 is zij raadslid en houdt zich bezig met onder andere verkeersveiligheid en veilige scholen. Op nummer 3) Maarten van Panhuis. De geboren Hierdenaar woont nu in de Binnenstad, sinds 2018 gemeenteraadslid en daarnaast ondernemer. Heeft zich gericht op onder andere het sociaal domein en het verminderen van regels voor ondernemers. Op nummer 4) Emile Polman. Emile woont in Stadsdennen en werkt als Manager Spoed bij de GGZ. Op nummer 5)  Maaike van Dantzig, docente voor het Middelbaar Onderwijs en woont in de Binnenstad.

Nummer 6 ) David Korver, die sinds 2021 na het vertrek van Peter de Groot raadslid is geworden. David werkt als locatiemanager voor het COA en woont in de wijk Tweelingstad. Nummer 7) Wessel Petersen. Wessel studeert Bestuurskunde en woont in  Drielanden. Op nummer staat 8) Sharon Lubbersen. Sharon werkt als contractmanager bij BAM, en woont in de wijk Stadsweiden. Op nummer 9) Dick van Marle. Dick werkt als Principial Consultant bij Capgemini, en daarnaast is hij wijkvoorzitter voor de wijkvereniging Drielanden, de wijk waar hij ook woont. Tot slot op nummer 10)Leonie Kamphuis. Leonie woont in de binnenstad van Harderwijk, is 17 jaar en actief binnen de JOVD en wil zich inzetten voor jongeren.

Samen met dit team gaan we als VVD Harderwijk-Hierden enthousiast de verkiezingen tegemoet. Het onlangs vastgestelde verkiezingsprogramma ‘Verder bouwen aan Harderwijk en Hierden’ is de boodschap die we nu richting inwoners en ondernemers gaan brengen. Deze is ook te vinden op de website.