Commissie Beleid Algemeen - 16 maart 2023

Gisteravond was Maaike van Dantzig namens onze fractie bij de commissie Beleid Algemeen.

Gisteravond was Maaike van Dantzig namens onze fractie bij de commissie Beleid Algemeen.
De commissie startte met een werkbezoek op het politiebureau, waar de raad kennis mocht maken met het Politieteam Veluwe West. De wijkagenten stelden zich aan ons voor en zij gaven ons een algemeen beeld van hun werkzaamheden.
In Harderwijk hebben we ook een agent met de portefeuille 'cybercrime'. Hij vertelde dat cybercrime sinds corona een stijgende lijn liet zien. Mooi om te melden is dat de politie nu meteen uit kan rukken als er melding wordt gedaan van bijv. fraude: er hoeft niet meer gewacht te worden tot een officiƫle aangifte, door de digitale meldkamer. Vooral ouderen blijven slachtoffer van cybercrime en hier zullen we dan ook aandacht voor blijven vragen en actie op ondernemen als dit nodig is.
Tijdens de vergadering zelf hebben we een rondvraag ingediend over de verhoogde WOZ-waarde en de afhandeling van het bezwaar bij de gemeente. Wethouder Mazier gaf aan dat de teller nu al op 1000 bezwaren stond, t.o.v. 400 vorig jaar, en dat ook het percentage van commerciƫle bedrijven is verdubbeld van 35, naar 70%. Een bezwaar indienen bij de gemeente kan nog twee weken. Als je dit voor die tijd hebt gedaan, is door de wethouder verzekerd dat de afhandeling hiervan voor 31 december 2023 is gebeurd. Het streven is om 80% van de bezwaren al in september afgehandeld te hebben.
Al met al een zeer interessante avond!